Area Pilates


PILATES I PATOLOGIES

“El canvi passa a través del moviment, i el moviment cura”    Joseph H. Pilates

 

Avui  dia amb l’ajuda i el control d’un instructor qualificat i certificat en la formació del Mètode Clàssic de Pilates per conservar la tècnica original, es poden ajustar els exercicis a cada patologia i  necessitat individual juntament amb el suport d’un fisioterapeuta.

Joseph Pilates vivia a Anglaterra quan va esclatar la Primera Guerra Mundial i pel fet de ser alemany va ser capturat i empresonat en un camp d’internament. Ell seguia practicant el seu sistema d’exercicis al terra anomenat “matwork” i, estant presoner, el van fer treballar com a infermer i cuidador de malalts i soldats ferits de guerra, així que va començar a desenvolupar els aparells i l’equipament necessari per a la rehabilitació dels seus pacients. El resultat era notable en les persones lesionades que ell treballava, ja que guanyaven força a les parts del cos més dèbils i milloraven poc a poc la capacitat de moviment.

Cada cop és més habitual que una persona s’animi a practicar Pilates per recuperar-se d’una antiga lesió o, simplement, per prevenir possibles contractures. Patologies a l’espatlla, a l’esquena, als malucs, al genoll o al turmell, poden ser tractades amb el Métode Pilates com a complement idoni al tractament terapèutic .

És vital que tots els grups musculars treballin de forma adequada, quan això no és així es produeix una descompensació muscular que provoca dolor a les estructures amb més tensió fins a lesionar la zona afectada. Un múscul que no es mou correctament s’atrofia i condueix a la resta de músculs de l’articulació amb els quals està connectat, a un mal funcionament. Un moviment adequat, eficient i controlat millora certes patologies.

 

Beneficis de Pilates en  patologies tan freqüents com:

  • Fibromiàlgia: dolor als músculs i al teixit fibrós ( lligaments i tendons ).
    Presa de consciència del propi cos en moviment i enfortir-lo de manera controlada.
    Alleujament de la rigidesa muscular i disminució notable del dolor, alleujant, alhora, l’estrès que pot provocar el malestar.
  • Hèrnia discal: desplaçament del disc invertebral que provoca un abonyegament del nucli polpós i que fa pressió a alguna arrel nerviosa o a la medul·la espinal.
    Treball d’estabilització de la columna vertebral.
    Presa de consciencia corporal i treball en posició neutra de forma estàtica.
  • Lumbàlgia (“lumbago”): dolor muscular a la part baixa de l’esquena que provoca rigidesa i redueix el moviment de la regió lumbar.
    Treball equilibrat de tots els músculs de l’esquena, tant dels més profunds com dels superficials.
  • Osteoporosi: degeneració del teixit ossi que fa que els ossos esdevinguin fràgils, la qual cosa pot provocar fissures i fractures.
    Afavoriment de la regeneració òssia, mitjançant l’oxigenació i moviment controlat del múscul.
  • Escoliosi (en grec skoliosis significa tort): la columna vertebral es manifesta amb una o més curvatures cap als costats, això provoca tenir els muscles a diferent alçada, una posició del cap descentrada i un costat més encongit que l’altre.
    Treball per tal d’aconseguir una columna neutra mitjançant el moviment de la columna de forma controlada en elongació.
    Millora de la flexibilitat a la columna vertebral, als lligaments, als músculs i la fàscia mitjançant estiraments de l’esquena de forma regular.
    Afavoriment de la mobilitat de la columna i prevenció de mals no desitjats amb exercicis d’estirament.
Si, vull començar a estimar el meu cos!
Rellena este campo
Rellena este campo
Rellena este campo
Rellena este campo
Escriba el resultado de la operación para continuar 21 - 13 = ?
Escriba el resultado de la operación para continuar
Menú