Area Pilates


El mètodo Pilates

Aquest mètode d’exercicis i moviment físic dissenyat per tal d’estirar, enfortir i equilibrar el cos, va ser creat per l’alemany Joseph Hubertus Pilates i, inicialment, ell el va anomenar contrologia,  una  coordinació completa de cos-ment-esperit i que, actualment, és conegut simplement com a Pilates.

“Uns pocs moviments ben pensats, aplicats correctament i seguint l’ordre adequat són la recompensa suficient d’hores d’equilibrismes i contorsions forçades.” 

                                                                              Joseph H. Pilates

 

L’esperit de superació i la disciplina en la pràctica del culturisme, boxa, gimnàstica, busseig i d’altres activitats físiques, van ser la clau per deixar enrere les malalties que de petit  l’afectaven: asma, raquitisme i febre reumàtica. Estudiós de tècniques com ioga, zen i arts marcials, J. Pilates va ampliar els seus coneixements de les teories del moviment orientals i occidentals que li van proporcionar una base sòlida per creure plenament a utilitzar el seu sistema com a forma de viure i transmetre-ho als altres.

Durant el seu captiveri en un camp de concentració anglès, va desenvolupar un sistema d’exercicis al terra anomenat Matwork, que contribuïa a l’equilibri i a la correcta alineació postural. Anys després, va ser traslladat a la infermeria d’un altre centre, va començar a dissenyar els aparells que actualment coneixem com  a Reformer, Cadillac, Chair i Barrel; amb corretges i molles als llits dels malalts que creaven resistència i moviment per exercitar i enfortir la musculatura, obtenint resultats satisfactoris en la seva recuperació.

Al llarg de la seva carrera va desenvolupar més de 600 exercicis en diferents posicions i moviments per treballar tot el cos. Va ser el mon de la dansa qui va reafirmar l’efecte positiu del seu sistema sobre els ballarins, tant en la rehabilitació com en la preparació física, per això és un gran complement per a qualsevol esport i extraordinàriament eficient per al tractament i prevenció de lesions.

Aquest mètode promou un estil de vida d’exercici correctiu, de disciplina mental, de nutrició adequada, de descans, de beneficiar-nos del sol a l’aire lliure i de tenir pensaments positius. Si es practica Pilates de forma habitual, es millora la postura, el moviment i la respiració, i també augmenta l’autoestima i ajuda a desenvolupar la saviesa corporal.

Per assolir un bon treball del mètode Pilates, és imprescindible aconseguir la unió dels seus principis basats en:

 • La CONCENTRACIÓ: “ Cal concentrar-se en els moviments correctes cada cop que es realitza l’exercici…”
 • La CENTRALITZACIÓ: “ Una trinitat única de cos, ment i esperit equilibrats…”
 • El CONTROL: “ Domini de la ment sobre el control complert del cos.”
 • La RESPIRACIÓ: “Desinflar els pulmons correctament és un art en ell mateix…”
 • La PRECISIÓ:  “ La contrologia no és un cúmul d’exercicis a l’atzar dissenyats per potenciar els músculs.”
 • La FLUÏDESA: “Es va concebre per agilitzar i estirar els músculs i els lligaments de manera que el cos pugui moure’s amb la subtilitat d’un gat…”

                                                                                                                           Joseph H. Pilates

Un concepte bàsic molt important al món Pilates és agafar consciència del Powerhouse, el centre d’energia del cos d’on s’impulsa el moviment de dins cap a fora.

Està demostrat que les persones experimenten canvis corporals des del primer dia de la seva pràctica.  Entre els nombrosos beneficis que aporta el Mètode Pilates podríem destacar-ne els següents:

 1. Augment de la capacitat pulmonar i la circulació per mitjà d’una respiració profunda.
 2. Millora de la força i la flexibilitat, especialment als músculs abdominals i de l’esquena.
 3. Millora de la coordinació, tant muscular com mental.
 4. Augment de l’equilibri i fortalesa en la línia central.
 5. Millora la densitat òssia i la salut de les articulacions.
 6. Aprenentatge a mantenir el control del cos.

 

“ En 10 sessions notaràs la diferència;  en 20 sessions veuràs la diferència, i en 30 sessions t’haurà canviat el cos.”      Joseph H. Pilates

Si, vull començar a estimar el meu cos!
Rellena este campo
Rellena este campo
Rellena este campo
Rellena este campo
Escriba el resultado de la operación para continuar 16 - 4 = ?
Escriba el resultado de la operación para continuar
Menú